Özüm Ayata

Erasmus + projesini, “It's all Greek to me-Yunanistan”, ilk gördüğüm andan itibaren bu projenin bir parçası olmayı çok istedim. Bunun en önemli sebeplerinden birisi daha önce hiç yaşamadığım erasmus tecrübesini edinme şansını yakalamış olmamdı. Diğer bir sebep ise lisans eğitimim boyunca derslerde sık sık duyduğum Yunan şehirlerini ve tarihini yerinde deneyimleyebilme fırsatının elime geçmesiydi. Bu katılacağım ilk erasmus + projesi olduğu için gitmeden önce bazı çekincelerim vardı. Bunlardan birisi İngilizce konuşmaktı.Üniversitede İngilizce eğitim almama rağmen başka kültürden insanlarla iletişime geçmek ve İngilizce konuşmak konusunda tereddütlerim vardı. Ama projeye gittiğim ilk andan itibaren bu çekincelerimin yersiz olduğunu anladım. Projenin bana çok önemli katkıları oldu. Yabancı dilimi geliştirdim ve bu konuda özgüvenim arttı. Ayrıca çok görmek istediğim bir ülkede bir hafta yaşama ve proje yapma fırsatı yakaladım. Proje kapsamında Yunan kültürünü, yemeklerini, geleneksel içkilerini, tanrılarını ve dillerini eğlenceli aktivitelerle, oyunlarla ve yarışmalarla deneyimledim. Hem yeni bir kültürü tanıdım hem de eğlenceli ve kaliteli zaman geçirdim. Ayrıca projenin konusu olan demokrasi ve aktif vatandaşlık konularını bir tiyatro oyunu hazırlayarak tartışma fırsatı yakaladık. Böylece hem başka insanların fikirlerini öğrendim hem de kendimi ifade etme fırsatı yakaladım. Sadece bir haftalık bir proje olmasına rağmen gerek kişisel olarak gerek akademik olarak hayatıma yeni birçok düşünce ve bilgi kattım. Ama projenin bana kattığı en önemli şey tanıdığım yeni insanlar ve edindiğim güzel arkadaşlıklar oldu. Farklı ülkelerden 30’a yakın yeni arkadaş edindim. Hepsiyle çok iyi anlaştım. Ayrı ayrı birçok şey paylaştım. Tanıştığım insanların ülkeleri ve kültürleri hakkında bilgi edindim. Ayrıca kendi ülkemi ve kültürümü tanıttım. Proje sonrasında da haberleşebilmek için iletişim bilgilerimizi aldık. Bütün proje sürecinde çok eğlenceli ve öğretici bir ortam vardı. Bu tarz bir projede yer aldığım için çok mutlu ve şanslı hissettim kendimi. Bu deneyimimle birlikte artık Erasmus + projelerini daha yakından takip etmeye başlayacağım ve parçası olmaya çalışacağım. Ayrıca bu projeye katılmama fırsat veren ve projeye kabul edildiğim andan itibaren her zaman yardımcı olan Ankara Eğitim Gönüllüleri Derneğine de çok teşekkür ederim.

Özüm Ayata

Tarih : 23.12.2020
Paylaş
 
“Get Involved in ESC..
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 16-21 Aralık 2020 tarihinde Antalyada düzenlenen “Get Involved in ESC - Interregional P..
Read more >
It's all Greek to Gr..
Derneğimizin de katılımı ile Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında uygulanan "It's all Greek to me" projesi, ..
Read more >
Gönüllülük Çalıştayı..
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından d..
Read more >